Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Almás csirke

2008.04.24

Hozzávalók: (4 személyre)

60-70 dkg csirkemell filé

0,5 l tej

20-25  dkg szeletelt bacon

20 dkg trappista sajt

1-2 pohár tejföl

só, fokhagyma

Elkészítés:

A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk, majd fokhagymást tejbe áztatjuk, úgy, hogy ellepje. Egy tepsi alját befedjük bacon szeletekkel. Rátesszük a fokhagymás tejbe áztatott csirkemelleket, a tetejére a meghámozott, felszeletelt almákat szorosan egymás mellé. Utána a szeletelt trappista sajtot, majd tetszés szerint tejfölt egy vagy két dobozzal. A tetejét befedjük baconnel. Kb. egy órán át sütjük 180-200 fokos sütőben. Fólia nem kell rá, legfeljebb az elején egy pár percig, mert az alma levet ereszt és abban sül át a hús, illetve a bacon akkor pirul meg szépen a tetején.