Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

marosvásárhelyi rakott káposzta

2008.11.17

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 0,5 kg darált hús
  • füstölt kolbász
  • hagyma
  • előfőzött rizs
  • tejföl
  • pirospaprika
  • olaj

Elkészítés:

A savanyúkáposztát olajon - egy pici sóval - megpároljuk, s egy kis pirospaprikával színesítjük.

A hagymás olajon a darált húst megpároljuk és a végén hozzáadjuk az előfőzött rizst.

Tepsibe, vagy tűzálló edénybe tesszük rétegesen a káposztát, a húst, füstölt kolbászt karikára vágva, majd megint a káposztát. A végén meglocsoljuk tejföllel, egy kis pirospaprikával megszórjuk, s előmelegített sütőben 10 percig sütjük.