Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ribizlis sütemény

2008.01.20

Hozzávalók: 

6 db tojás, 30 dkg liszt, 30 dkg cukor, 25 dkg margarin, 1 sütőpor, egy csipetnyi só, 1/2 kg ribizli.

Elkészítés:

A 6 db tojás sárgáját és fehérjét külön veszed.

A sárgájával elkeversz egy margarint, egy sütőport, 20 dkg cukrot, egy csipetnyi sót, valamint 30 dkg lisztet. Ebből híg (puha) tészta lesz, amit a kikent tepsiben szétsimítasz tortalap szerűen (érdemes alufóliával kibélelni a tepsit). Zsömleszínűre sütöd.

Mikor kivetted és egy kicsit hűtötted, a kimosott (de száraz) ribizlit egyenletesen elosztod a tészta tetején. Eközben a tojás fehérjét 10 dkg (a megmaradt) cukorral habbá vered, amit a ribizlis  tészta tetejére raksz, úgy, hogy a ribizli ne kerüljön a hab fölé.

Ezután visszateszed a sütőbe míg a hab megfogja a ribizilit és egy kicsit megszárad.

 

Jó étvágyat kívánok!