Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ünnepi diós szelet

2009.08.23

                                 

Ünnepi diós szelet

 

Hozzávalók:

 

a tésztához:           

5 db tojás, 10 dkg porcukor, 10 teáskanál főzött feketekávé, 10 dkg darált dió, 3 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor.

A sárgáját a porcukorral és a kávéval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojások fehérjét, a diót és a lisztet. A lapot – előmelegített sütőben, közép magason, közepes lángon, kb. 30 perc alatt – megsütjük. Majd a tetejét megkenjük a pudingos krémmel és a tortabevonóval.

 

a krémhez:

Vaníliás pudingot főzünk a pudingon lévő utasítás szerint, azzal a kivétellel, hogy fél liter tej helyett csak 4 dl tejet adunk hozzá. Kihűtjük, s addig 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral elkeverünk, hozzáadunk egy kis rumot, vagy aromát, majd a kihűlt pudingot. A krémet a sütemény tetején elosztjuk.

 

a tetejére:

1 db Katica étcsokoládés tortabevonót főz fölött felolvasztunk, majd amikor felolvadt belekeverünk 5 dkg margarint. A tortabevonót a krém tetején elsimítjuk.